Innoasis

Et spennende ombyggingsprosjekt

Næringsbygg
No items found.

Gjenbruk og transformasjon

Innoasis er opprinnelig et kontorbygg i betong fra 1978 med en rik historie som hovedkvarter for Oljedirektoratet. Gjennom implementeringen av en ny tømmerstruktur i sin kjerne, har bygningen blitt forvandlet til et moderne, fleksibelt arbeidsmiljø rundt et lysfylt, overbygd atrium.

Fleksibel og miljøvennlig arbeidsplass

Gjenbruk av eksisterende materialer og byggstruktur har vært viktig. Bygget ble strippet ned til betongvegger og søyler, og deretter modernisert – blant annet med utstrakt bruk av tre. Atriet i midten er overbygget med glass, og en konstruksjon av massivtre knytter sammen eksisterende betongkonstruksjoner.

Et bygg for fremtiden

Gjenbruk og bærekraft preger også interiør og møbler; for eksempel får marmorfliser og annet interiør fra Smedvigs gamle hovedkontor et nytt liv i Innoasis. Tekniske anlegg er utformet for å gi høy grad av fleksibilitet til å endre bruk av ulike soner, blant annet med prefabrikkerte skjørt i taket.Bygget sertifiseres som Breeam Very Good. Solceller på taket, behovsstyrt ventilasjon og varmepumpe koblet til energibrønn er viktige grep for å presse ned energibehovet samtidig som godt inneklima ivaretas.

Ta kontakt om du ønsker å vite mer om prosjektet.

Tone E. Walskaar
leder entrepriseavdeling
402 45 848tew@faber.no